Friday, February 22, 2008

BAKAL MB KELANTAN JANJI TARIK PELABURAN

KOTA BAHARU (JUMAAT) - BARISAN NASIONAL KELANTAN BERJANJI AKAN MENGANDAKAN JUMLAH PERUNTUKAN YANG ADA BAGI MEMBANGUNKAN NEGERI ITU JIKA BERKUASA.

CALON MENTERI BESAR, DATUK DR AWANG ADIK HUSSIN BERKATA LANGKAH ITU PENTING SUPAYA SEMUA RAKYAT KELANTAN DAPAT KELUAR DARIPADA KEPONGPONG KEMISKINAN DAN DAPAT MENGECAPI PEMBANGUNAN.

MENURUTNYA JIKA B-N DIBERI PELUANG MEMERINTAH KELANTAN MENERUSI PILIHAN RAYA UMUM INI, KERAJAAN NEGERI YANG BAKAL DIPIMPINNYA AKAN MENUBUHKAN PASUKAN PELABURAN KE LUAR NEGARA.

PENDEKATAN LEBIH MESRA AKAN DIGUNAKAN BAGI MENARIK LEBIH RAMAI PELABUR, YANG SEKALI GUS AKAN MEMBERI PELUANG MENIKMATI FAEDAH EKONOMI KEPADA RAKYAT KELANTAN.

MENGENAI MANIFESTO PAS YANG MENGUGURKAN PENUBUHAN KERAJAAN ISLAM DAN MENUMPU KEPADA NEGARA KEBAJIKAN, DATUK DR AWANG ADIK BERKATA IA HANYA GIMIK POLITIK.

BELIAU JUGA SEHUBUNGAN ITU BERJANJI AKAN MELAKSANAKAN JANJI B-N UNTUK MEMBINA DAN MEMPERBAIKI SETIAP MASJID DI KELANTAN, JIKA B-N BERJAYA MENUBUHKAN KERAJAAN DI NEGERI ITU.

DAN MENGENAI PENERIMAAN PEMIMPIN B-N NEGERI TERHADAP KEPEMIMPINANNYA DATUK DR AWANG ADIK BERKATA IA SUDAH DITERJEMAHKAN DENGAN SOKONGAN MEREKA PADA MAJLIS PENGUMUMAN CALON B-N OLEH PENGERUSI PERHUBUNGAN UMNO KEANTAN, DATUK SERI ANUAR MUSA SEMALAM.

DATUK DR AWANG ADIK YANG JUGA TIMBALAN MENTERI KEWANGAN MERASMIKAN PERKAMPUNGAN HADHARI DI DATARAN WARISAN KADA, KOK LANAS, KOTA BAHARU.

TURUT HADIR PENGERUSI BADAN PERHUBUNGAN UMNO KELANTAN YANG JUGA PENGERUSI KADA, DATUK SERI ANUAR MUSA.

No comments: