Thursday, January 9, 2014

TERIMA ANUGERAH KE-5


Alhamdulillah, pada 5 Januari 2014 lalu saya dianugerahkan Darjah Kebesaran yang ke-5.

Kali ini anugerah kerabat yang membawa gelaran Kanjeng Pangeran Datuk Temenggung Raden diberikan di Jakarta.


Turut hadir pada majlis penganugerahan dan penobatan, empat calon Presiden Indonesia termasuk Jeneral Wiranto, Sutiyoso dan Rhoma Irama. Manakala daripada kerajaan Indonesia diwakili seorang menteri dan seorang timbalan menteri iaitu Timbalan Menteri Pelancongan dan Ekonomi Kreatif, Dr Sapto Niwandar.

   Turut menerima kerabat Sultan Kelantan dan Selangor

Sebelum ini, kali pertama saya diberi anugerah Bintang Cemerlang Melaka (B.C.M) pada tahun 2008 oleh TYT Yang DiPertuan Negeri Melaka sempenan Hari Kelahirannya.

Pada tahun 2010, DYMM Sultan Selangor pula menganugerahkan saya Ahli Mahkota Selangor (A.M.S.) sempena Hari Keputeraan baginda. Anugerah diadakan di Istana Alam Shah, Klang.

    Bersama wartawan dan jurukamera TV

   Bersama sahabat dari Agendadaily.

Pada tahun yang sama, Sultan Demak, SRI SULTAN SURYA ALAM JOYOKUSUMO menganugerahkan saya dengan gelaran Kanjeng Raden Mas Haryo Tumenggung.

Dua tahun selepas itu pada bulan Oktober, 2012 DYMM Sultan Pahang berkenan menganugerahkan kepada saya Darjah Indera Mahkota Pahang (D.I.M.P.) yang membawa gelaran Dato'.

Walaupun anugerah itu tidak setinggi anugerah daripada Allah, tetapi saya amat bersyukur dan insaf kerana segala-galanya di atas izinNya. 

Semoga saya dapat mendepani ujian ini.

No comments: